Субота, 18.05.2024, 15:38
Головна Реєстрація
Вітаю Вас, Гість
Меню
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Цікаво
Ваша думка
Розміщення реклами на яких засобах і носіях варто заборонити?
Усього відповідей: 20
Увійти
Пошук
Теги
Кориснo
Бібліотека
Головна » 2012 » Квітень » 17 » Аптеки залишать без реклами
20:46
Аптеки залишать без реклами
Вивіски з рекламою повинні зникнути з аптек, починаючи з липня 2012 року. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з лікарських засобів.

Відповідна норма міститься в Ліцензійних умовах провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

"На фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, згідно з його призначенням повинна бути вивіска з зазначенням тільки виду закладу, а саме:"Аптечний склад (база)", "Аптека","Аптечний пункт", "Аптечний кіоск" - наголошується в документі.

"Для аптек та їх структурних підрозділів обов'язково повинна бути доступна інформація про місцезнаходження чергової (цілодобової) та найближчої аптеки. За бажанням ліцензіат може встановити сигнальний покажчик, який не є рекламою", - також підкреслюється в Ліцензійних умовах.

Відповідна норма була введена з метою недопущення маніпулювання свідомістю споживачів, адже останнім часом широкого поширення набули аптечні вивіски, в яких підкреслюється, що вони нібито спрямовані на певні верстви населення, або нібито низьких цінах в них.

Як зазначила перший заступник Голови Гослекслужби Україні Інна Демченко: "Соціальна" аптека, аптека "низьких" або "кращих" цін, - якщо це є безпосередньою назвою установи, то вся ця інформація може бути розміщена на маленькій табличці біля входу, але на фасаді будівлі повинно бути написано тільки слово "аптека".

Кінцевий термін виконання даної вимоги - перше липня 2012 року. Якщо перевірка встановить порушення цієї норми після зазначеної дати, Гослікслужба Україні своїм розпорядженням буде надавати один місяць на приведення вивіски аптечного закладу у відповідність з Ліцензійними умовами. Якщо і після закінчення встановленого строку суб'єкт господарської діяльності не виправить порушення, його ліцензія буде анульована.


Міфтахова Анна

Переглядів: 529 | Додав: Miftakhova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Lenchik  
0
на право пойдешь - аптеку найдешь!

3 Lenchik  
0
да все отменят и оставят только стрелочки с указателем как в старину! surprised

2 Пофл  
0
а мені подобається, тому що кожна аптека є "економною", "найкращою"...апетка, в часності ліки, це серьозно.часто не відрізниш аптеку від супермаркету.

1 MariaMiller  
0
Такими темпами скоро и вывески запретят lumped

Ім`я *:
Email *:
Код *: